Η Κουζίνα μας

Η κουζίνα μας είναι αυθεντική ελληνική, βασισμένη σε παραδοσιακές Ναξιακές συνταγές. Συνεχίζουμε να σερβίρουμε τα ίδια αγαπημένα πιάτα που μας έκαναν να ξεχωρίσουμε όταν πρωτοανοίξαμε το εστιατόριο στο κέντρο του Χαλκίου. Χαρακτηριστικό σημείο στο νέο μας κατάστημα η βιτρίνα με τα κρεατικά και τις 3 ψησταριές. Όλα τα κρέατα που συλλέγονται με πολλή φροντίδα και μεράκι απ’ την Ορεινή Νάξο φαίνονται στη βιτρίνα μας. Η φιλοσοφία μας είναι ο πελάτης να βλέπει, να επιλέγει, να παραγγέλνει και να παρακολουθεί τον ψήστη να ετοιμάζει το πιάτο που ζήτησε.

Παράδοση στην γεύση!

Τα κρεατικά στην ταβέρνα Γιάννης απολαμβάνουν πρωταγωνιστικό ρόλο. Επιλέγονται από φάρμες της ορεινής Νάξου και ξεχωρίζουν για την άριστη ποιότητα. Συντηρούνται στις κατάλληλες συνθήκες σε ψυγεία-βιτρίνες και μαγειρεύονται μπροστά στα μάτια των πελατών μας.

Με σεβασμό στην παραδοσιακή Αξιώτικη κουζίνα και στην προσπάθειά μας να συλλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες, διαθέτουμε δικούς μας μπαξέδες με οπωροκηπευτικά και αμπελώνες με 3500 ρίζες για το κρασί και τη ρακί μας.

Έτσι, ακόμα και για τις πίτες που δε λείπουν από το μενού μας, χρησιμοποιούμε λαχανικά δικής μας παραγωγής, όπως άλλωστε και για τις σαλάτες και τα μαγειρευτά μας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σπανακόπιτα και την πιπερόπιτα!

Travel Documentary

Ταβέρνα Γιάννης - Το κοντοσούβλι του ΓΙάννη

Το κοντοσούβλι του Γιάννη!

Το κοντοσούβλι είναι το σήμα κατατεθέν των εστιατορίων Γιάννης. Το μαγαζί δεν λειτουργεί αν δεν υπάρχει κοντοσούβλι, ένα πιάτο που σερβίρεται καθημερινά εδώ και 24 χρόνια! Εκλεκτό χοιρινό από την ορεινή Νάξο αποτελεί τη βάση για το νόστιμο πιάτο του Γιάννη. Η φροντίδα του κρέατος, η μαρινάδα, το σούβλισμα, το ψήσιμο… όλη η διαδικασία γίνεται μπροστά στα μάτια σας, μιας και τα εστιατόρια Γιάννης έχουν ανοιχτές ψησταριές, ώστε να μπορεί ο πελάτης μας να παρακολουθεί τον ψήστη να παρασκευάζει το αγαπημένο του πιάτο. Το καλό παραδοσιακό κοντοσούβλι απαιτεί τέλεια ποιότητα κρέατος, γι’αυτό και καθημερινά φροντίζουμε να αναζητούμε ντόπια χοιρινά από τα ορεινά της Νάξου. Υπάρχουν όμως κι άλλα μυστικά για την επιτυχία του, όπως η κατάλληλη μαρινάδα, η ισορροπία των μυρωδικών, το σωστό σούβλισμα και η θράκα. Στην παραδοσιακή ταβέρνα τα γνωρίζουμε καλά. Ελάτε να το διαπιστώσετε…

Special πιάτα!

Το “Χαλκί Σπέσιαλ” με χοιρινό, γλυκές πιπεριές, μανιτάρια και κόκκινα φασόλια είναι ένα πιάτο με ιστορία 60 χρόνων. Με τον ίδιο παραδοσιακό τρόπο το μαγειρεύουμε και στις ταβέρνες Γιάννης, γι’αυτό και έχει ξεχωρίσει ως ένα από τα καλύτερά μας. Το ίδιο και το “Γκιούλ” με τα καραμελωμένα λουκάνικα και τη λιωμένη φέτα, αλλά και το “Ρόστο” μια παραδοσιακή συνταγή από τον οικισμό της Απειράνθου με χοιρινό και νόστιμη σάλτσα.

Πίτες & Γλυκά!

Οι πίτες δε λείπουν από το μενού μας! χρησιμοποιούμε λαχανικά δικής μας παραγωγής, όπως άλλωστε και για τις σαλάτες και τα μαγειρευτά μας. Δοκιμάστε οπωσδήποτε τη σπανακόπιτα και την πιπερόπιτα!

Σαφώς και τα γλυκά μας υπάρχουν στο μενού μας! Πεντανόστιμα, χειροποίητα παραδοσιακά γλυκά ταψιού και πάντα φρέσκα, της ημέρας φτιαγμένα με πολύ μεράκι για το επιδόρπιο του γεύματος σας