Το μποστάνι μας

Η αγάπη και το μεράκι μας για την παραδοσιακή Ναξιακή κουζίνα μάς οδήγησε στο να συλλέγουμε τις καλύτερες πρώτες ύλες από τη Νάξο. Στην προσπάθειά μας αυτή διαθέτουμε δικούς μας μπαξέδες με όλη σχεδόν την ποικιλία οπωροκηπευτικών και αμπελώνες με 3500 ρίζες για το κρασί και τη ρακί μας.

Ο μπαξές μας

Τα εστιατόρια Γιάννης, για να καλύψουν τις ανάγκες τους σε λαχανικά και μυρωδικά, διατηρούν το δικό τους λαχανόκηπο όπου καλλιεργούνται όλα τα απαραίτητα για την κουζίνα: ντομάτες, πατάτες, αγγούρια, πιπεριές, ρόκα, μαρούλι, μελιτζάνες, αλλά και καρπούζια, άνηθος, μαϊντανός κ.ά.
Μεγάλο μέρος του χωραφιού καταλαμβάνει η καλλιέργεια κρεμμυδιών, βασικού συστατικού για κάθε νόστιμο ελληνικό πιάτο αλλά και για τις σαλάτες μας.

Τέσσερα άτομα περιποιούνται καθημερινά τον μπαξέ μας, καλλιεργούν και συλλέγουν με μεράκι τα προϊόντα, που φτάνουν άμεσα στο εστιατόριο και στο τραπέζι σας.

Οι αμπελώνες μας

Η φιλοσοφία των εστιατορίων Γιάννης βασίζεται στο να σερβίρουμε πάντοτε το καλύτερο, σεβόμενοι συγχρόνως την παράδοση του τόπου και την Αξιώτικη κουζίνα. Στην προσπάθειά μας αυτή έχουμε αποφασίσει να εμπλακούμε προσωπικά και με την παραγωγή του δικού μας κρασιού και της δικής μας ρακής.

Για το λόγο αυτό διατηρούμε τους δικούς μας αμπελώνες. Κτήματα με συνολικά 3500 ρίζες, από τα οποία παράγουμε τις ποσότητες οίνου που χρειάζονται τα δυο καταστήματα Γιάννης, τόσο για κατανάλωση από τους πελάτες μας, όσο και για την παρασκευή των μαγειρευτών φαγητών μας. Γιατί και στη μαγειρική χρησιμοποιούμε το κρασί παραγωγής μας και όχι κάποιο έτοιμο!